3D geprinte schoenen?

24 maart 2015Het 3D printen lijkt ook in de podologie/podotherapie zijn weg te vinden. Het is al mogelijk om inlegzolen via 3D printen te laten vervaardigen, en nu mogelijk dus ook schoenen? Ze zullen wel het materiaal verder moeten ontwikkelen, het materiaal uit een 3D printer zorgt nu nog mogelijk voor andere problemen omdat het onvoldoende ademt.

Feetz, wil de rol van ‘traditionele schoenmaker’ op zich nemen door op maat gemaakte schoenen te gaan produceren. Het bedrijf heeft een nieuwe 3D printingtechnologie ontwikkeld in combinatie met een app, waardoor schoenen sneller en goedkoper geproduceerd kunnen worden.

Gebruikers dienen drie foto’s van elke voet te maken via de speciale Feetz-app. Op basis van deze foto’s stelt de app de juiste pasvorm van de schoen samen, zodat de schoen volledig op maat gemaakt is.

Vervolgens toont de app een ‘kaal’ prototype van de schoen met de juiste pasvorm. De gebruikers krijgen de mogelijkheid om de schoen geheel naar wens aan te passen door opdrukken, vlakken en kleuren toe te voegen. Als de schoen naar wens is ontworpen, kunnen de gebruikers het 3D model via de app versturen naar Feetz. Het bedrijf print het 3D model uit, waarna de schoenen opgestuurd zullen worden.

Bron: Numrush.nl
 

Terug