Barefoot evenement - 26 april

24 maart 2015

Barefoot evenement
De organisatoren en workshopsleiders, waaronder registersportpodoloog Yvonne Bontekoning, willen met dit evenement onze (blote) voeten onder de aandacht brengen. Op blote voeten lopen is voor veel mensen gezond. Onze voeten worden in stugge en stijve schoenen lui en stijf. Evolutionair biologisch zijn onze voeten gemaakt om blootsvoets te gebruiken. In de moderne samenleving is wat bescherming wel prettig, maar voeten hoeven van nature niet ondersteund te worden.

Yvonne Bontekoning geeft op het Barefoot Evenement lezingen over hoe je voeten gezond kunt houden en (weer) maken en dat je bij voetklachten vooral advies moet inwinnen over voetentraining en eventueel de combi met zolen- en/of manuele therapie. Zij heeft hierover inmiddels 2 artikelen voor De Medische Voet geschreven op basis van wetenschappelijke literatuur.

Het belangrijkste fundament van ons lijf zijn onzevoeten. Als we die weer de ruimte geven, sterk maken en goed leren gebruiken kunnen we heel veel ellende in de rest van ons lijf besparen!'

Op het event kunt u kennismaken met barefoot wandelen, bewegen en lifestyle. De dag is voor jong en oud, onervaren en ervaren barrevoeters. Er is voor iedereen wat wils.

Voor € 12,- koopt u een kaartje en daarmee heeft u toegang tot:

  • 4 workshops
  • allerlei leuke informatieve stands
  • vermaak voor de kinderen gedurende de hele dag
  • afsluiting met een spectaculaire run en bijzondere gasten.

Op de dag zelf kosten de kaarten € 15,- dus schrijf u van te voren in, dat scheelt € 3,-. Op de dag zelf dient u contant te betalen, er is geen pinautomaat aanwezig. Sommige workshop lopen aardig vol. M.a.w. mocht u op de dag pas inschrijven dan kan het zijn dat u niet alles meer kunt volgen. Voor de extraatjes zoals schminken, nagels pimpen, massage e.d. zal een kleine vergoeding gevraagd worden.

Meer informatie: Barefoot evenement 2015 

 

Terug