Nieuwe registerpodologen afgestudeerd aan de AvP

2 april 2015


Maandagavond 30 maart 2015 werden gediplomeerden van de Academie voor Podologie (AvP) in een feestelijke ongedwongen sfeer in het zonnetje gezet. In aanwezigheid van Chris Visser, directeur van Stichting LOOP, David Nooitgedagt, directeur Academie voor Podologie, docenten Academie voor Podologie, vrienden en familie ontvingen zij het diploma van registerpodoloog nadat ze hun opleiding succesvol hadden afgerond.

Op de opleidingslocatie van de Dutch Health Tec Academy, de plek waar de genodigden hun deeltijdopleiding gevolgd hebben, kwamen de genodigden rond 19.30 uur binnen druppelen. De meesten feestelijk gekleed, geflankeerd door familie en vrienden, konden eindelijk het diploma waar zij zo hard voor gewerkt hadden in ontvangst nemen.

Expeditie

Namens het Centraal Examenbureau voor de Podologie (CEP) heette Riemke Visser de aanwezigen van harte welkom. Na haar welkomstwoord gaf zij het woord aan David Nooitgedagt. Hij schetste zijn toehoorders een beeld van een (voorlopig) voltooide expeditie die hopelijk met hetzelfde enthousiasme en toewijding voortgezet wordt. Hij vervolgde: 'Nu ben je op een bestemming aangekomen waar een deel van de ondersteuning wegvalt. Je hebt een brevet om zelfstandig in de praktijk verder te gaan. Op deze bestemming realiseer je je misschien meer dan ooit dat er nog zoveel te leren en te bereiken valt. Aan deze finish zie je al de volgende etappe en nieuwe bestemmingen voor je. Blijf gebruik maken van de ondersteuning die je kunt krijgen, van familie, vrienden, collega’s en studiegenoten, want wie redt het zonder ondersteuning en hulp van anderen?'

Kwaliteit zichtbaar

Docent Gerard Barsingerhorn, docent aan de AvP mocht vervolgens de aanwezigen toespreken. Hij heeft als docent de afgelopen jaren de geslaagden bemoedigd, soms streng toegesproken, maar altijd schetste hij hun een mooie toekomst als registerpodoloog. Chris Visser heette de aanwezigen welkom in de wereld van de podologie, hij vertelde: 'De gezondheidszorg verandert en is flink in beweging. De zorgvrager staat steeds meer centraal. Minister Schippers heeft 2015 uitgeroepen tot Het jaar van transparantie. Zij wil dat zorgvragers betrouwbare informatie krijgen over de kwaliteit van het zorgaanbod, dat deze informatie makkelijk vindbaar is, en dat zorgvragers vooraf meer inzage krijgen in de zorgkosten. Dat betekent dat wij samen ervoor moeten zorgen dat we onze kwaliteit zichtbaar moeten maken.' Een mooie opdracht voor alle aanwezigen!

 Terug