Innovatief centrum voor bewegen opent op 20 juni in Zwolle

12 juni 2015


Zaterdag 20 juni 2015 opent het Expertisecentrum Voet & Beweging in Zwolle officieel haar deuren voor het publiek. In dit centrum werken voet- en bewegingsexperts aan een nieuwe vorm van vraaggerichte zorg. “Wij geloven erin dat we klanten die minder klachten en meer voet- en bewegingscomfort willen, sneller en beter kunnen helpen. Dat moet ook, want de zorg wordt steeds duurder. De klant krijgt bij ons een team van specialisten om zich heen die gezamenlijk werken aan één oplossing op één locatie,” aldus Marcel Boshuizen, directeur van het Expertisecentrum.
 
Wie kan er allemaal terecht bij het Expertisecentrum? “Iedereen die een leven lang goed en gezond wil bewegen,” vertelt Boshuizen. “In de praktijk betekent het dat we zowel correctief als preventief behandelen. We helpen de klant die voet- en bewegingsklachten heeft en de klant die meer bewegingscomfort wil of beter wil presteren. Denk bijvoorbeeld aan sporters, zowel amateurs als prof, en aan mensen met veel vrije tijd die er geregeld op uit trekken. Dit is een groeiende groep die in het algemeen veel aandacht besteedt aan de gezondheid. Ze zijn zorgvuldig in hun koopgedrag, willen bijvoorbeeld goed schoeisel en verlangen maatwerk, aandacht en een gedegen advies van een professional. Dan zijn ze bij ons aan het goede adres. We behandelen niet alleen, we trainen ook en laten zien hoe je zelf veel kunt doen aan een goed functionerend bewegingsapparaat. Ons 3-stappenplan draagt bij aan een meer comfort en lange termijnresultaat voor de klant.”
 

Zelf onderzoek doen

Wat zijn de plannen van het Expertisecentrum? Mede-oprichter van het Expertisecentrum, Jan Haagen, licht toe: “we beschikken momenteel over team van experts op het gebied van fysiotherapie, registerpodologie, podotherapie, medisch pedicure, elastische kousen, echografie, orthopedische techniek, orthopedische schoentechniek en podoposturale therapie, aangevuld met een medisch team op het gebied van bewegen en sport. We willen dit medische team uitbreiden met nog meer bewegingsspecialisten. Dan hebben we echt alle expertise op één locatie. Dat is onze ambitie. Daarover zijn we al in gesprek. Wat we sowieso doen, is de samenwerking zo aantrekkelijk mogelijk maken. We werken evidence based, op basis van best practices, ondersteund door de laatste innovaties op het gebied van software, hardware en materialen. We gaan zelf onderzoek doen om te blijven innoveren. Verder zoeken we aansluiting bij diverse regionale innovatieplatformen, zoals het Health Innovation Parc.”
 

Open dag

Op 20 juni is een open dag. Bezoekers zien dan het Expertisecentrum in bedrijf en kunnen in gesprek met de specialisten. Verder is het mogelijk om mee te doen aan een personal training en is er een minibioscoop. “We hopen op een grote opkomst en maken er een leuke dag van voor iedereen de moeite neemt om naar Ceintuurbaan 22 in Zwolle te komen”, aldus Marcel Boshuizen.

Expertisecentum Voet en Beweging

Terug