Menu:

Over ons | Stichting LOOP | Missie en visie | Bestuur | Waarborging kwaliteit | Erkenning | Opname in een kwaliteitsregister | Ook voet-houdingsspecialist worden? | Vacatures | AVG wet

Stichting LOOP

De bij LOOP aangesloten therapeuten herkennen en behandelen voetgerelateerde aandoeningen in het houdings- en bewegingsapparaat. Cliënten met voet- en houdingsklachten kunnen bij hen terecht voor advies en behandeling ter voorkoming of vermindering van klachten en (ernstige) complicaties aan de voeten.


De therapeuten hebben een erkende opleiding afgerond aan de Academie voor Podologie. De registerpodologen en podoposturaal therapeuten zijn kwaliteit geregistrerd in het landelijk kwaliteitsregister van Kabiz.

Mede op verzoek van zorgverzekeraars en verwijzers zijn de eisen van dit kwaliteitsregister in het afgelopen decennium verzwaard, geconcretiseerd, en aangescherpt en sinds 2016 bij een externe partij ondergebracht. Als vooruitstrevende brancheorganisatie blijft Stichting LOOP in de toekomst kwaliteitsbeleid ontwikkelen.

Professionele gesprekspartner

Stichting LOOP behartigt de belangen van de bij haar aangesloten professionals: registerpodologen, podoposturaal therapeuten, voetkundig adviseurs en voetkundig sportadviseurs en is beschikbaar voor advies en ondersteuning. Namens deze leden is zij een professionele gesprekspartner naar overheid en zorgverzekeraars.
 

Wetenschappelijk onderzoek

Stichting LOOP initieert relevant wetenschappelijk onderzoek om het effect van een behandeling door een therapeut wetenschappelijk aan te tonen en zodoende te komen tot evidence based medicine, geneeskunde op basis van evidentie (toetsbaarheid).

Geschiedenis

In februari 1999 is Stichting LOOP als brancheorganisatie opgericht. Halverwege de jaren 80 drong het belang van gezonde voeten en de nadelige effecten van ongezonde voeten steeds meer door onder medici en paramedici. De opleiding die destijds geboden werd, was voltijd en vierjarig. Deze was voor werkende zorgverleners onmogelijk te combineren. De Academie voor Podologie ontwikkelde voor deze paramedici een erkende deeltijdopleiding die nog steeds aan een enorme behoefte voldoet. Om de honderden afgestudeerden te voorzien van een eigen brancheorganisatie, met daarbij een kwaliteitsregister, werd Stichting LOOP opgericht. 

Specialist zoeken